Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Συντονιστικού Συμβουλίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χ.Σταικούρα.

Στάση αναμονής κρατά το Συντονιστικό Συμβούλιο των των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ( Ε.Α.Α.Σ. –Ε.Α.Α.Ν. – Ε.Α.Α.Α ) που συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χ.Σταικούρα .

Αντικείμενο της συνάντησης οι πρόσφατες Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ , που έκριναν ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν 4093/12 και των εκτελεστικών αυτού Υπουργικών Αποφάσεων , που αφορούσαν τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων των εν ενεργεία και αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του :

Το Συντονιστικό Συμβούλιο παρουσίασε την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι απόστρατοι μετά την επιβολή 9 μειώσεων και ζήτησε την άμεση και πλήρη εφαρμογή των εν λόγω Αποφάσεων της Ολομελείας του ΣτΕ.

Ο κος Υπουργός επανέλαβε την δήλωση που έκανε στην Βουλή την Πέμπτη 26-06-2014 οτι η Κυβέρνηση δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τις Αποφάσεις του ΣτΕ και θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση ανάλογες προτάσεις εξεύρεσης των χρημάτων η οποία θα νομοθετήσει σχετικά.. Οταν συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις αυτές , που εκτιμά οτι θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδος , θα έχει νέα συνάντηση με το Συντονιστικό Συμβούλιο

Μετά τα ανωτέρω το Συντονιστικό Συμβούλιο τηρεί στάση αναμονής και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και θα ενημερώνει έγκαιρα τους Αποστράτους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου