Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Eπαναφορά στη προηγούμενη κατάσταση σύνταξης

Άλλη μία σημαντικότατη απόφαση για τα θέματα των απόστρατων καθαρογράφτηκε και δημοσιεύθηκε την 20 Ιουλίου 2015.

     Η υπ’ αριθμόν 4707/20 Ιουλίου 2015 απόφαση της πρότυπης δίκης του Ελεγκτικού Συνε-δρίου δικαιώνει με επαναφορά στη προηγούμενη κατάσταση σύνταξης όσους είχαν προσφύγει κατά της άδικης απόφασης για τις διπλές κρατήσεις που επήλθαν στους συνταξιούχους στρατιωτικούς σε σχέση με τούς υπόλοιπους συνταξιούχους.

Οι μειώσεις στις συντάξεις των απόστρατων ήταν 
μεταξύ 15%-18% αλλά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Σαμαρά ενέταξε τους απόστρατους αξιωματικούς και στην κατηγορία των συνταξιούχων του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, που έπρεπε να υποστούν επιπλέον μειώσεις από 5% έως και 20% από τις αρχές του 2013.

Επρόκειτο για διπλές μειώσεις που προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις στο κύκλο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση , οι συντάξεις των απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπέστησαν απώλειες της τάξεως του 52%

Όσοι προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο κέρδισαν την θετική απόφαση που μπορείτε να την διαβάσετε και είναι συνημμένη σε αρχείο pdf στο παρόν μήνυμα
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

Ολοι οι απόστρατοι πρέπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΗ προς το ΓΛΚ, αιτούμενοι την αποκατάσταση (σε ολόκληρο) των συντάξιμων αποδοχών μας.

Στην αίτηση πρέπει να επισυνάψουμε:

      1.     αντίγραφο της πράξης αναπροσαρμογής που λάβαμε με ημερομηνία 3-3-15.
      2.     αντίγραφο της απόφασης 4707/2015 ΕΣ (Ολομ) που επικαλούμαστε.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου