Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 13 Ιουν 2014
 
Αποφάσεις  της Ολομέλειας του ΣτΕ 
 
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  (Ε.Α.Α.Σ.) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα Μέλη της ότι επιτέλους δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι οποίες αναφέρονται στην Αντισυνταγματικότητα των κρατήσεων που έγιναν στα εν ενεργεία και στα εν αποστρατεία  Στελέχη όλων των Κλάδων των ΕΔ  και των ΣΑ.
Το Συντονιστικό Όργανο των 3 Ενώσεων Αποστράτων (Ε.Α.Α.Σ. –Ε.Α.Α.Ν. – Ε.Α.Α.Α.) όπως είναι ήδη γνωστό, είχε ασκήσει σχετική προσφυγή και είχε  παραστεί στην Ολομέλεια του  ΣτΕ.
Πρόκειται για τις υπ’ αριθμ. 2192 έως 2196 του 2014 ταυτόσημες  Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ  ανά κλάδο αποστράτων  και εν ενεργεία στελεχών ΕΔ και ΣΑ.
Δεν μας είναι ακόμα γνωστό το ακριβές  περιεχόμενο των αποφάσεων, ωστόσο από τις πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες, η προσφυγή μας έγινε δεκτή σε όλο το αιτητικό της.
Επομένως οι μισθοί και οι συντάξεις  των στελεχών των ΕΔ  φαίνεται να επανέρχονται στα προ του 2012 επίπεδα.
Πρόκειται για μεγάλη νίκη και εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας προς τους Δικαστές της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη γενναία στάση και απόφαση τους.
Η Ε.Α.Α.Σ. θα ενημερώσει αναλυτικότερα τα Μέλη της αφού μελετήσει διεξοδικά όλο το κείμενο της απόφασης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τονίζουμε ότι απαιτείται αυτοσυγκράτηση και περίσκεψη.
Σε κάθε περίπτωση,  είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθεί άσκηση ανυποχώρητης πίεσης για άμεση  υλοποίηση της απόφασης.
Καλούμε τα Μέλη μας σε εγρήγορση. 
 
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου